El túnel doble de les Glòries és l'obra més gran en marxa a Barcelona
El túnel doble de les Glòries és l'obra més gran en marxa a Barcelona
Barcelona

El túnel de les Glòries tindrà un sobrecost d'11 milions d'euros i 19 mesos de retard

L'Ajuntament de Barcelona estudia quines responsabilitats poden demanar al projectista i al constructor de l'obra; podrien anar des de sancions fins a la rescissió del contracte

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona estudia accions legals contra les empreses encarregades del projecte i l'execució del túnel de les Glòries. Això, després que l'auditoria, feta pública ahir, conclogués que el retard en aquesta obra es deu a diversos errors previs i provocarà un sobrecost d'11 milions d'euros, un 20%.

El retard anunciat a la tardor es va atribuir a imprevistos i complexitats tècniques, en una obra que ha de passar per sota de quatre túnels ferroviaris, a una profunditat de gairebé 30 metres.

L'auditoria, però, conclou que l'empresa que va fer el projecte no va fer les comprovacions prèvies necessàries del subsòl, que va ser molt optimista a l'hora d'avaluar els riscos i va prendre decisions arriscades. I també assenyala l'empresa constructora. Diu que la seva oferta, un 25% a la baixa, suposava un risc econòmic important que dificultava el desenvolupament normal de l'obra.

"Time lapse" de la desaparció del "tambor" de la plaça de les Glòries

Davant d'aquesta situació, Janet Sanz, regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, ha indicat que han encarregat un informe jurídic per veure quines responsabilitats poden demanar. Aquestes responsabilitats podrien anar des de sancions fins a la rescissió del contracte.

"Serem absolutament exigents. No acceptarem de cap de les maneres més retards ni més sobrecostos injustificats en aquestes obres que són cabdals per a la ciutat."

"Hi ha unes responsabilitats que s'han de clarificar en relació amb el resultat d'aquesta auditoria, i d'acord amb això decidirem i veurem quines són les possibilitats legals."

El túnel de les Glòries està previst que entri en funcionament a finals del 2018.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut