Bilbao

EL TSJPB desestima els recursos i tira endavant la causa contra Ibarretxe

La causa que se segueix contra el lehendakari Juan José Ibarretxe i els dirigents del PSE Patxi López i Rodolfo Ares per haver-se reunit amb dirigents de la il·legalitzada Batasuna no s'arxivarà i tirarà endavant. El Tribunal Superior de Justícia del País Basc ha rebutjat tots els recursos presentats fins ara per les defenses i continuarà amb la causa penal per presumpta desobediència. Ara, el proper pas processal serà la decisió de la sala d'obrir el judici oral o no. En aquest últim cas, implicaria que, per primera vegada, un lehendakari s'assegués al banc dels acusats.

Actualitzat

La sala civil i penal de l'alt tribunal basc ha rebutjat per majoria (tot i que amb un vot particular) els recursos interposats per la representació dels imputats, en considerar que la decisió del jutge instructor de continuar la causa pel procediment abreujat s'ajusta als paràmetres de la llei d'enjudiciament criminal.

A partir d'aquest moment, correspondrà a l'instructor decidir si s'arxiva la causa o continua amb la tramitació del processament a Ibarretxe, López i Ares, per un presumpte delicte de col·laboració necessària del delicte de desobediència, suposadament comès pels dirigents abertzales Arnaldo Otegi, Olatz Dañobeitia, Juan José Petrikorena, Pernando Barrena i Rufino Etxeberria, amb qui es van reunir durant l'alto el foc d'ETA.

Anar al contingut