El TSJC reconeix que l'amiant va causar càncer d'esòfag a un treballador

La sentència relaciona per primera vegada aquest material amb aquest tipus de càncer i obliga la Seguretat Social a pagar una pensió de viudetat per malaltia professional a l'esposa de la víctima

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya reconeix que el càncer d'esòfag que va tenir un treballador de la fàbrica Rocalla de Castelldefels és a causa de "la repetida exposició i inhalació" de pols d'amiant. Ratifica així la sentència del jutjat social número 3 de Barcelona i desestima el recurs presentat per l'empresa Uralita i l'Institut Nacional de la Seguretat Social.

La sentència del TSJC n'avala una de prèvia d'un jutjat del social que va concedir una pensió de viudetat derivada de malaltia professional a la l'esposa del treballador que va morir a causa del càncer d'esòfag. El seu marit va treballar durant vint anys en la fabricació de fibrociment.

 

Tot i que encara es pot recórrer davant del Tribunal Suprem, la sentència obliga la Seguretat Social a pagar aquesta pensió i l'empresa a fer-se càrrec de les despeses judicials de la denunciant.

Segons el seu advocat, del Col·lectiu Ronda, es tracta d'un pas important, ja que el càncer d'esòfag fins ara no estava inclòs en el barem de classificació de les malalties causades per l'amiant

ARXIVAT A:
SalutJudicialCàncer
Anar al contingut