Barcelona

El TSJC reclama a la Generalitat que exclogui Acciona de la gestió d'ATLL en un termini de tres mesos

El tribunal reclama al govern català que compleixi la resolució de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya, que va estimar parcialment el recurs d'Agbar contra l'adjudicació a Acciona

Actualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dóna tres mesos a la Generalitat per complir la sentència que ordena apartar Acciona de la gestió d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL). En una interlocutòria firmada el 29 d'abril, el TSJC reclama al govern català que compleixi la resolució 1/2013 de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), que va estimar parcialment el recurs d'Agbar i va determinar que el concurs de la gestió d'ATLL no s'havia fet correctament.

Les últimes decisions judicials del TSJC i del Tribunal Suprem ja havien desestimat les diverses mesures cautelars demanades per Acciona i la Generalitat contra el dictamen de l'OARCC, i el govern va constituir al desembre la Mesa de Contractació que ha de decidir sobre l'adjudicació d'ATLL.

El govern considera que la sentència l'avala

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha valorat de forma molt positiva la interlocutòria del TSJC perquè creu que avala que sigui la Generalitat la que decideixi com s'executa la resolució de l'OARC sobre el concurs d'ATLL. És per això que la conselleria desisteix d'exercir el seu dret a presentar recurs contra el pronunciament del tribunal.

El govern indica que ja va iniciar el procediment per aplicar la resolució de l'OARCC amb la constitució de la Mesa de Contractació, i que el termini de tres mesos fixat pel TSJC "entra dins del calendari previst".

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut