Entrada de l'edifici del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya
Entrada de l'edifici del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Foment presenta un segon recurs perquè el TSJC il·legalitzi la vaga de demà

El tribunal no ha admès el primer recurs de Foment contra la vaga general convocada per Intersindical-CSC, que assegura que no té motius laborals, sinó polítics

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el TSJC, ha rebutjat aquest dimarts el recurs de Foment del Treball que demanava que s'il·legalitzés la vaga general convocada per aquest dimecres. El motiu de la sala segona del Contenciós Administratiu del TSJC per rebutjar-lo ha estat la "falta de jurisdicció" i de competències per fer-ho. Segons l'aute fet públic aquest dimarts al migdia, els quatre magistrats de la sala han considerat que és "una qüestió pròpia de l'ordre jurisdiccional social".

Foment ha presentat un segon recurs

Foment del Treball ha fet cas immediatament d'aquesta interlocutòria i ha presentat un segon recurs, aquesta vegada a la Sala Social del mateix TSJC. Ara aquesta s'haurà de pronunciar sobre si és competent i admet el recurs i, si és així, resoldre sobre la petició de suspensió de la vaga amb el poc temps que falta fins que comenci aquesta vaga, a les 12 d'aquesta nit de dimarts.

Motivacions no laborals sinó polítiques

Foment havia presentat el recurs perquè van considerar que les motivacions de la convocatòria no eren laborals sinó polítiques. La vaga la va convocar aquest divendres el sindicat minoritari Intersindical-CSC i els motius oficials van ser la precarietat laboral, la destrucció de llocs de treball i també el reial decret aprovat pel govern espanyol per facilitar el canvi de seu social de les empreses.

Des de llavors els altres sindicats s'han anat posicionant a favor o en contra: els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, se n'han desvinculat, també amb l'argument que és més política que laboral, tot i que s'han afegit a les mobilitzacions i les manifestacions previstes. Per la seva banda el sindicat majoritari en el sector educatiu, USTEC-STEs, s'hi va afegir dissabte i la CGT ha animat les seves seccions sindicals a fer-ho.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut