Incendi subestació Maragall
Incendi de la subestació del passeig Maragall
Barcelona

El TSJC rebaixa a 10 milions la multa a Red Eléctrica per l'apagada de Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat d'onze a deu milions la sanció que la Generalitat va imposar a la companyia Red Eléctrica per l'apagada del 23 de juliol del 2007, que va deixar sense llum més de 300.000 abonats de Barcelona.

RedaccióActualitzat
En la sentència, el TSJC estima parcialment el recurs que Red Eléctrica va presentar contra la sanció que el Departament d'Economia li va imposar l'any 2008 per l'apagada i deixa la multa en deu milions d'euros, la mateixa quantitat de la sanció aplicada a la companyia Fecsa-Endesa.

L'alt tribunal català avala la multa a Red Eléctrica per considerar que la companyia "va infringir l'obligació legal de garantir la continuïtat del subministrament elèctric, ja que sent titular de la línia de 220 quilowatts va incomplir l'obligació de mantenir-la en les condicions adequades".

La històrica apagada, que va deixar sense llum 323.000 abonats de Barcelona a finals de juliol del 2007, va començar a la subestació de Collblanc de Barcelona amb la caiguda d'un cable de Fecsa-Endesa sobre les instal·lacions de Red Eléctrica, fet que va derivar en un incendi a la subestació de Maragall, propietat d'aquesta última companyia.

Les dues empreses es van responsabilitzar mútuament de l'apagada, però la Generalitat va acabar multant tant Red Eléctrica com Fecsa Endesa a onze i deu milions, respectivament.
Anar al contingut