Francesc Homs, exconseller de Presidència
Francesc Homs, exconseller de Presidència (Efe)
Barcelona

El TSJC ofereix a Homs declarar voluntàriament pel 9-N

L'instructor de la querella del 9-N creu que hi ha indicis per investigar l'exconseller i l'informa perquè es pugui defensar

RedaccióActualitzat

El jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya Josep Manuel Abril creu que hi ha suposats indicis incriminatoris contra l'exconseller de la presidència Francesc Homs en relació amb els delictes de prevaricació, desobediència o malversació en la causa per fomentar el procés participatiu del 9-N.

L'instructor de la querella del 9-N contra l'expresident Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau ha decidit informar el diputat de Democràcia i Llibertat Francesc Homs de totes les diligències perquè es pugui defensar.
Segons el jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, hi ha suposats indicis incriminatoris contra el llavors conseller de la Presidència en relació amb els delictes de prevaricació, desobediència o malversació.

El jutge assegura que en aquest moment de la investigació no pot imputar --ara investigar-- Francesc Homs sense informar-lo de les actuacions perquè oficialment pugui saber de què l'acusen, i es pugui defensar compareixent a la causa, i per tant, demanant les proves que consideri oportunes.
El fiscal va demanar al jutge que s'inhibís a favor del Suprem.

Pel magistrat serà després quan farà una exposició raonada i individualitzarà de la conducta, suposadament delictiva, de Francesc Homs i en tot cas enviarà les diligències al Tribunal Suprem, que és qui l'ha d'investigar.

Anar al contingut