Barcelona

El TSJC obliga Ensenyament a escolaritzar en un institut ordinari un noi discapacitat

La Generalitat el volia derivar a un centre d'educació especial. Es tracta d'una sentència sense precedents que estableix jurisprudència.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga a escolaritzar en un institut ordinari un nen autista a qui la Generalitat volia derivar a un centre d'educació especial. Es tracta d'una sentència sense precedents que estableix jurisprudència.

És la resposta del TSJC a la família d'en Gerard, de 14 anys, que fa dos cursos, quan va acabar sisè de Primària en una escola ordinària, el Departament d'Ensenyament va voler derivar a un centre d'educació especial. La seva família s'hi va negar i va portar el cas als tribunals.

El setembre de l'any passat, la justícia ja els va donar la raó i el van poder dur a l'Institut Eugeni Xammar de l'Ametlla del Vallès, però Ensenyament hi va presentar recurs al·legant que tenir-lo en un centre ordinari comporta una càrrega desproporcionada pels mitjans que hi ha de destinar l'administració. 

El TSJC ha donat la raó a la família amb una sentència que ja no es pot recórrer més. El Departament d'Ensenyament es nega a fer cap comentari al respecte.  
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut