Barcelona

El TSJC notifica a la mesa del Parlament i al govern l'última resolució del TC

Neus Munté qualifica de "grotesc" que es digui al Parlament que no pot debatre i arribar a conclusions

RedaccióActualitzat

Dues secretàries judicials del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han comunicat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a la resta de membres de la mesa i al secretari general de la cambra l'última resolució del Tribunal Constitucional. Aquest dimarts al migdia, les secretàries han anat a la cambra catalana per entregar en mà a Forcadell la notificació del TC que l'envia a la fiscalia per haver permès la votació en el ple del Parlament de les conclusions de la comissió del procés, el full de ruta de desconnexió amb Espanya.

Uns altres funcionaris s'han personat al Palau de la Generalitat i ha fet saber aquest advertiment al president, al vicepresident i als consellers del govern.

 

La resolució judicial de dijous passat declara nul·les les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent i adverteix el Parlament i els membres del govern que si ignoren la resolució poden incórrer en una responsabilitat penal. A la mateixa resolució, el TC demana a la fiscalia que exerceixi les accions que corresponguin contra la presidenta del Parlament o qualsevol altra persona.

El TC demanava que es fes una notificació personal de la resolució a Forcadell, a la resta de la mesa així com al president i resta de membres del Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya amb "l'advertència d'abstenir-se de fer qualsevol actuació que tendeixi a donar compliment a la resolució del seu deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa, jurídica o material, que directament o indirectament suposi ignorar o eludir la nul·litat de la resolució, advertint-los de les eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en què puguin incórrer en cas d'incompliment del que ha ordenat aquest tribunal".

Per la seva part, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha respost que és "grotesc" que el Parlament no pugui debatre i treure conclusions.

"Considerem que és grotesc que s'anul·lin idees i, en al cas d'avui, dir-nos que el Parlament de Catalunya i els seus legítims representants no poden arribar a conclusions, no poden debatre-les, i, molt menys, aprovar-les. Davant de la judicialització de la política, debat d'idees, funcionament ordinari del Parlament de Catalunya i més mandats democràtics, insisteixo, davant d'aquesta constant, reiterada judicialització de la política."

Algunes fonts consultades donen per fet que la presentació de la querella contra Forcadell és qüestió de dies. La fiscalia estudia acusar Forcadell de dos delictes, un de desobediència i l'altre de prevaricació, per haver permès la votació al Parlament de les conclusions de la comissió del procés, prohibida expressament pel Constitucional.

El govern de la Generalitat ha lliurat una carta tant a l'ONU com al Consell d'Europa denunciant la persecució de polítics a Catalunya a causa del 9-N.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut