Anna Simó i Carme Forcadell saludant abans d'entrar al TSJC (ACN)
Anna Simó i Carme Forcadell saludant abans d'entrar al TSJC (ACN)
Barcelona

El TSJC nega la inviolabilitat parlamentària de Forcadell i Simó, i manté la causa

El tribunal assegura que aquesta especial protecció que tenen els diputats no els fa "immunes a l'imperi de la llei" ni els permet vulnerar l'ordre constitucional

RedaccióActualitzat

El TSJC manté la causa contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la membre de la mesa Anna Simó per haver permès una votació sobre el procés sobiranista a la cambra catalana. El tribunal rebutja el principi d'inviolabilitat parlamentària que va esgrimir la seva defensa.

En el seu escrit, la magistrada Maria Eugènia Alegret assegura que aquesta especial protecció que tenen els diputats no els fa "immunes a l'imperi de la llei" ni els permet vulnerar l'ordre constitucional. La mateixa magistrada argumenta que aquesta causa no fa referència a cap delicte d'opinió, sinó als delictes de prevaricació i desobediència greu al Tribunal Constitucional. Recordem que la inviolabilitat parlamentària dona una protecció especial als diputats per emetre tota mena d'opinions en l'exercici del seu càrrec.

Aquesta resolució afecta només Forcadell i Simó. Encara està pendent el recurs presentat pels tres membres més de la mesa -Lluís Corominas, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet-, les defenses dels quals van apel·lar al mateix principi d'inviolabilitat parlamentària.

Anar al contingut