Barcelona

El TSJC manté en suspens el reglament que limita l'activitat d'Uber i Cabify

Les agrupacions de taxistes es reuniran aquesta tarda per decidir noves accions de protesta

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit mantenir la suspensió del reglament de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que restringia, en la pràctica, l'activitat de les empreses de vehicles amb conductor com Uber i Cabify, les anomenades VTC:

La decisió del TSJC amenaça de tensar més la protesta dels taxistes de Barcelona, que han mantingut una vaga de 48 hores per reclamar la vigència del reglament de l'AMB. Aquest col·lectiu ja va amenaçar amb noves mobilitzacions si finalment el TSJC mantenia sense regular l'activitat de les empreses de vehicles de lloguer amb conductor.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona va aprovar al febrer una normativa que exigia que les plataformes Uber i Cabify disposessin d'una llicència local, per protegir el taxi com a servei públic.

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ho va recórrer, perquè considerava que aquesta mesura atemptava contra la lliure competència i podia fer pujar els preus. La lletrada de l'AMB i els representants del sector del taxi van defensar la potestat de l'Entitat Metropolitana per regular el sector. És sobre aquest recurs que s'ha pronunciat el TSJC avui.

També hi va presentar un recurs el Ministeri de Foment, en aquest cas per un conflicte de competències. Ahir, dijous, el ministeri va anunciar que retirava la petició de mesures cautelars contra el reglament que regula les llicències VTC. És a dir, que Foment ja no demana que es deixi la normativa en suspens, a l'espera que la justícia decideixi sobre el recurs.

El sector del taxi promet mantenir la lluita i asseguren que, si no s'aplica la regulació sobre el sector, podrien tenir una important caiguda d'ingressos. 

Segons els taxistes, mantenir en suspens el reglament que fixa la proporció d'un vehicle de lloguer amb conductor per cada 30 taxis, pot representar donar entrada a 3.000 llicències més d'aquests vehicles a Barcelona i la reducció d'un 60% en la facturació del taxi.

Les agrupacions de taxistes es reuniran aquesta tarda per decidir noves accions

Resposta de l'AMB 

L'Àrea Metropolitana de Barcelona, per la seva part, respecta la interlocutòria del TSJC però diu que discrepa del seu contingut. 

L'AMB defensa les competències metropolitanes i asseguren que seguiran treballant per a la resolució del conflicte i la defensa del sector del taxi. 

També ha agraït a Fomento la bona predisposició que ha mostrat i la seva oferta de diàleg i coordinació per arribar a una convivència ordenada en el sector del taxi i les VTC

 

Anar al contingut