El TSJC crearà un grup de seguiment per actuar durant l'1-O

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit crear un grup de seguiment per donar suport a les actuacions dels jutjats de guàrdia durant la jornada de l'1 d'octubre.

L'acord diu que, davant de la suspensió de la llei del referèndum i de la de transitorietat jurídica, es garantirà que tots els jutges i magistrats de Catalunya actuïn "de manera responsable" i amb acatament ple i exclusiu de la Constitució.

 

El text afegeix que, davant la voluntat dels responsables polítics de dur a terme la votació, es vol donar resposta als diversos escenaris en què es puguin trobar els jutjats de guàrdia. I és per això que han decidit crear aquest grup de seguiment.

 

L'Associació Professional de la Magistratura hi dona suport. Així ho raona la portaveu Patrícia Batlle:

"No es tracta d'imposar ni de controlar les decisions que puguin adoptar els jutges i magistrats de guàrdia el dia 1 d'octubre, sinó simplement de crear un suport per solucionar qualsevol incidència o situació imprevisible."

Però alguns membres de l'associació Jutges per a la Democràcia ja han criticat durament aquesta decisió. La consideren molt greu i un atac a la independència de jutges i magistrats. 

El jutge Josep Maria Noales, membre de Jutges per a la Democràcia, opina, a títol personal, que és desafortunat perquè -assegura- aquest organisme no té competències per decidir com han d'actuar els jutges:

"No li correspon garantir que un jutge actua o actuarà conforme a l'ordenament jurídic. De cap de les maneres. Està molt fora de les seves atribucions i entenc que algun magistrat es pugui sentir inquietat, pertorbat, en la seva independència."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut