Jordi Turull pronunciant el discurs del debat d'investidura al Parlament, el 22 de març (ACN)
Jordi Turull pronunciant el discurs del debat d'investidura al Parlament, el 22 de març (ACN)
Barcelona

El TSJC cita Turull com a investigat per cedir patrimoni a la seva dona abans de l'1-O

L'exconseller de Presidència i també la seva dona hauran de comparèixer el 8 d'octubre

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha citat a declarar l'exconseller empresonat Jordi Turull el 8 d'octubre per la investigació sobre la suposada ocultació del seu patrimoni

En una providència, el magistrat del tribunal José Francisco Valls ha acordat citar tant l'exconseller de Presidència com la seva dona, tots dos com a investigats, després que el TSJC rebutgés dimarts el recurs que van presentar contra l'admissió a tràmit de la querella de la Fiscalia.

La sala Civil i Penal del TSJC va acordar mantenir la causa oberta a l'exconseller i la seva dona davant "els indicis" que el polític independentista va pretendre, amb la cessió de béns, "dificultar" el pagament de possibles responsabilitats en les causes del procés.

Jordi Turull, juntament amb els també exconsellers Josep Rull i Joaquim Forn, són a la presó de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada) des de l'11 de juliol, quan van arribar de la presó madrilenya d'Estremera. Tots tres -a més de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell- estan en presó preventiva a Catalunya per la causa oberta per rebel·lió al Suprem en relació a l'1-O.

Aquest mateix divendres, el Suprem ha tornat a denegar el seu alliberament.

ARXIVAT A:
Jordi TurullGovern empresonatProcés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut