El TSJC assegura que la petició de l'Ajuntament de Barcelona per suspendre el desallotjament de La Rimaia no s'ha resolt

ACN Barcelona.-La petició de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona i de la CUP als jutjats per deixar sense efecte el desallotjament de l'edifici de La Rimaia està pendent de resolució, segons ha informat en un comunicat aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Fonts municipals havien assegurat a principis de setmana que la petició de l'Ajuntament de Barcelona havia estat desestimada. En el mateix comunicat, el TSJC assenyala que el jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona va rebre aquest dimarts la comunicació dels Mossos d'Esquadra que no havien pogut desallotjar l'edifici per raons d'ordre públic i el mateix dia va tenir constància de la petició del consistori i de la CUP. El jutjat, que té obertes diligències per una ocupació il·legal (delicte d'usurpació) d'aquest immoble de la Ronda de Sant Pau, en va acordar l'11 de juliol el desallotjament com a mesura cautelar per entregar-lo al propietari.

El consistori va alertar els jutjats sobre la "vulnerabilitat" d'algunes famílies que viuen a l'immoble i va sol·licitar temps per assistir-les ja que, a més, hi ha tres menors. L'edifici es troba en una de les zones de la ciutat amb més demanda, entre el barri del Raval (Ciutat Vella) i el de Sant Antoni (Eixample), i ha estat desocupat durant dècades.

Anar al contingut