L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, en una imatge d'arxiu.
L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, en una imatge d'arxiu.
Santa Coloma de Gramanet

El TSJC arxiva la causa contra Núria Parlón per assetjament laboral a dos càrrecs del consistori

Una exinterventora i un exdirector gerent del consistori havien presentat una querella contra l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet per assetjament laboral després que col·laboressin en el "cas Pretòria". El jutge ha arxivat la causa perquè considera que Parlón no coneixia la situació laboral dels querellants i no hi ha proves que hi tingués res a veure.

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la causa oberta a l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i diputada socialista Núria Parlón per assetjament laboral a dos càrrecs del consistori que van col·laborar en la investigació del "cas Pretòria".

El magistrat José Francisco Valls decreta en una acta el sobreseïment provisional de la causa oberta a Parlon arran de la querella presentada per una exinterventora i un exdirector gerent del consistori. Els dos van al·legar ser víctimes d'assetjament laboral i que els van destituir en la "neteja" que va fer l'alcaldessa després de la imputació del seu predecessor, Bartomeu Muñoz, pel "cas Pretòria".

El jutge descarta que el cessament fos en represàlia per col·laborar en la investigació i conclou que Parlón, imputada per delictes contra la integritat moral, injúries i obstrucció a la justícia, no va tenir participació ni coneixement dels canvis que van afectar la situació laboral dels querellants.

El jutge considera "lògica" la destitució de l'exinterventora donada "l'anòmala situació" en què es trobava, ja que cobria un càrrec que havia de ser ocupat per un funcionari de carrera. Respecte a la "forma i execució" del cessament, no s'han trobat proves que demostrin que Parlón hi va tenir alguna cosa a veure.

En relació amb l'exdirector gerent del consistori, el jutge creu igualment que Parlon no va intervenir en les decisions que van afectar les seves circumstàncies laborals, com la falta d'encàrrecs o l'aïllament en un despatx professional d'inferior categoria i ple de caixes sense desembalar.

Sobre el delicte d'injúries que s'atribuïa a Parlon per les declaracions que va realitzar en els mitjans sobre els dos càrrecs cessats, el magistrat creu que l'alcaldessa no pretenia menyscabar l'honor dels càrrecs destituïts, sinó "evidenciar amb fermesa" la seva voluntat de desvincular-se de l'anterior equip tècnic de l'alcaldia.

La querella acusava també Parlón d'un delicte d'obstrucció a la justícia, però el TSJC veu constatada la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Coloma en la investigació del "cas Pretòria", "sense que hagin existit represàlies sobre els querellants, sinó que els seus cessaments han estat realitzats de forma legal i reglamentària".

Per tots aquests motius, el jutge decreta el sobreseïment de la causa en relació amb Parlón i torna la investigació al jutjat d'instrucció número 3 de Santa Coloma de Gramenet, perquè resolgui sobre l'altre querellat, que no és aforat.

Anar al contingut