Barcelona

El TSJC anul·la tot el procés d'adjudicació de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat

El tribunal considera que en l'adjudicació, en què concorrien Acciona i Agbar, es van vulnerar els principis de publicitat, concurrència i igualtat

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit anul·lar tot el procés dut a terme per la Generalitat el 2012 per adjudicar la gestió de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL) ja que considera que va vulnerar "els principis de publicitat, concurrència i igualtat",  essencials en matèria de contractació. Pel tribunal, això afecta greument el concurs ja que no és possible redreçar la situació un cop els licitadors han efectuat les seves proposicions sobre una base equivocada.

És la primera vegada que la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del TSJC es pronuncia sobre el fons d'aquest polèmic conflicte per anul·lar el procés de contractació en el seu conjunt, que va acabar guanyant un consorci liderat per Acciona davant Agbar.

El Departament de Territori i Sostenibilitat va adjudicar el contracte d'ATLL al consorci liderat per Acciona. Tot i això, l'òrgan especial de recursos contractuals de la Generalitat va estimar un recurs interposat per SGAB i va declarar que l'oferta d'Acciona era inadmissible. Ara el tribunal anul·la la declaració d'inadmissibilitat de l'oferta d'Acciona però declara que el concurs és nul.

La sentència posa de manifest que les bases del concurs incloïen un programa d'obres que inicialment es va qualificar d'orientatiu, mentre que després es va dir que era obligat. 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut