Rètol d'una estació de la ITV
Trànsit atribueix a la crisi l'augment de vehicles que circulen sense la ITV.
Barcelona

El TSJC anul·la el decret del tripartit per ampliar les operadores d'ITV al mercat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat el pla territorial de les estacions d'ITV 2010-2014 que va implantar el govern de tripartit i que donava entrada a més operadores al mercat. El tribunal accepta així el recurs que va interposar, al 2010, l'empresa OCA Inspecció Tècnica de Vehicles, perquè estava en contra d'aquest repartiment.

RedaccióActualitzat
El tribunal entén que ni les restriccions quantitatives o temporals queden justificades en el decret, ni s'avé amb l'exigència d'autorització que indica la directiva europea.

Aquesta decisió judicial arriba mentre un jutjat d'instrucció investiga dos alts càrrecs de la Generalitat i tres empresaris per presumpta implicació en una trama per intentar manegar la concessió de les llicències d'ITV.
S'investiga si la trama hauria intentat influir per aconseguir que l'actual govern de la Generalitat emetés informes favorables per anul·lar el concurs que ara ha tombat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. D'aquesta manera, segons fonts judicials, es podria convocar un altre procés d'adjudicació fet a mida de les companyies de revisió de vehicles vinculades als empresaris investigats.
Anar al contingut