Urnes en una escola per a la consulta del 9-N (Reuters)
Urnes en una escola per a la consulta del 9-N (Reuters)
Barcelona

El TSJC amplia sis mesos el termini per investigar Mas per la consulta del 9-N

RedaccióActualitzat
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat ampliar per un període de sis mesos el termini per investigar l'expresident de la Generalitat Artur Mas per la consulta sobiranista del 9-N, davant la complexitat de la instrucció. En un acte, l'instructor de la causa del 9-N a l'alt tribunal català, Joan Manuel Abril, accepta la proposta plantejada per la Fiscalia per declarar complexa la investigació i amplia la instrucció per un període de sis mesos, encara que el ministeri públic sol·licitava que fos per un any i mig.

La reforma de la Llei d'Enjudiciament Criminal d'octubre del 2015 permet ampliar en les causes que es declarin complexes el termini de la investigació dels sis mesos fixats inicialment a un període de 18 mesos, ampliables a un altre any i mig, encara que el jutge del TSJC opta en aquesta ocasió per delimitar l'ampliació del termini a un període de mig any.

El magistrat al·lega "raons sobrevingudes" per ampliar el termini d'investigació, especialment perquè el Tribunal Suprem ha acordat obrir una investigació pels mateixos fets a l'exconseller de Presidència Francesc Homs, per la seva condició d'aforat en ser diputat al Congrés. "De la instrucció que, en el seu cas, pugui dur a terme el Tribunal Suprem poden sorgir dades rellevants per a la present instrucció", al·lega el jutge en la seva resolució, que es pot recórrer.
Anar al contingut