València

El TSJ del País Valencià dóna la raó al govern de Camps per tancar els repetidors de TV3

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) ha desestimat el recurs que va presentar Acció Cultural, i dóna, per tant, la raó a la resolució del govern valencià, que ordenava tancar els emissors de TV3 del Bartolo, a Castelló de la Plana, i del Mondúver, a Gandia. La sentència també obliga que Acció Cultural pagui de "manera immediata" la multa de 300.000 euros, imposada per la Generalitat Valenciana, i que estava en suspensió cautelar.

Actualitzat
Acció Cultural ja ha anunciat que hi presentarà recurs. Afirmen que la sentència no serà un impediment per aconseguir-ne l'objectiu final. La decisió del tribunal sembla que no els desanima, ja que no és la primera vegada que un tema judicial que afecta la llengua catalana "es perd al TSJPV i es guanya al Tribunal Suprem o al Constitucional". Encara que hi presentin recurs, l'entitat n'haurà de pagar la sanció immediatament.

En avalar la decisió del govern valencià, la sentència obre la porta perquè es tanquin els repetidors de TV3 al Mondúver, a Gandia, i al Bartolo, a Castelló de la Plana. El jutjat contenciós de cada demarcació és el que hi ha de donar el vistiplau perquè els tècnics entrin a clausurar-ne els emissors. 

Si s'hi presenta un recurs, el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià és el que hi té la darrera paraula. Després d'aquesta sentència, Acció Cultural creu que és "qüestió de temps, uns mesos, que en la resolució del recurs d'apel·lació el TSJPV autoritzi l'entrada de l'administració als repetidors del Mondúver i del Bartolo".
Anar al contingut