Façana del Palau de Justícia de Navarra, la setmana passada durant una manifestació en protesta per la sentència de La Manada (EFE)
Façana del Palau de Justícia de Navarra, la setmana passada durant una manifestació en protesta per la sentència de La Manada (EFE)

El TSJ de Navarra desmenteix Catalá: "Són informacions malintencionades"

El seu president, Joaquín Galve, diu que el jutge del vot particular de la sentència de La Manada és "una persona normal"

Actualitzat

El president del Tribunal Superior de Justícia de Navarra, el TSJN, Joaquín Galve, ha negat rotundament aquest dimarts que el jutge de l'Audiència Provincial navarresa Ricardo González tingui cap problema que li pugui impedir exercir el seu càrrec:

"En absolut, ni el conec jo, ni sé qui pot conèixer-lo. El que passa és que si ell no el coneix personalment, ho sap d'oïda, d'algú que li ha explicat, i li puc assegurar que en aquest assumpte hi ha moltes informacions, que moltes són falses, en qualsevol cas, inconcretes, i li asseguro que són malintencionades."

Galve ha rebatut així les afirmacions del ministre de Justícia, Rafael Catalá, d'aquest dilluns: Catalá va afirmar que González té "un problema i una situació singular", i que el Consell General del Poder Judicial hauria d'haver actuat contra ell.

Notícia relacionada: Jutges i fiscals demanen la dimissió de Catalá per criticar un jutge de La Manada

"Un bon jutge"

Segons ha assegurat Galve en una entrevista a la Cadena SER, les declaracions de Catalá són un "atac directe a la independència judicial". El president de TSJN ha afegit que González, que és el jutge que volia absoldre els acusats en el judici contra La Manada, és "un bon jutge" i que no té cap problema:

"El conec i li puc assegurar que és una persona absolutament normal, com qualsevol altra."

Per tant, Galve no considera que Catalá hagi mentit, però sí que hauria de dimitir i després explicar-se amb detall. Ha assegurat que el ministre deu estar penedit d'haver dit el que va dir.

Galve també ha desmentit que es pugui atribuir a González l'endarreriment de la sentència, i ha acusat els "moviments antisistema" d'"instigar" protestes contra el sistema judicial en aquest cas.

Notícia relacionada: Catalá sobre la sentència de La Manada: "No vull participar en jocs d'hipocresia"

ARXIVAT A:
La ManadaViolència masclista
Anar al contingut