Lleida

El tripartit de Lleida aspira a renovar mandat davant del segon intent de Gavín

Els tres socis de govern de la Paeria (PSC, ERC i ICV) confien renovar mandat aquestes eleccions municipals. L'actual alcalde, Àngel Ros, s'estrena com a cap de llista del partit més votat als últims comicis, després de la sortida d'Antoni Siurana. En canvi, Isidre Gavín és la segona vegada que encapçala la llista de CiU. Ismael Zapater defensa per primer cop la candidatura del PP, mentre que ERC repeteix amb Xavier Sàez i Mercè Rivadulla s'estrena com a cap de llista d'ICV. La coincidència amb la festa major de maig ha fet que alguns candidats hagin substituït l'enganxada de cartells per festes i revetlles populars.

Actualitzat

A les últimes eleccions el PSC es va quedar amb 10 regidors i va necessitar el suport d’ERC i ICV, amb tres regidors cadascun, per poder garantir un govern estable a la Paeria. El candidat socialista, Àngel Ros, s'ha marcat la fita de superar aquests 10 regidors i, en un acte al Parc de la Canalització, ha afirmat que la seva candidatura està avalada per la feina feta. Els socialistes han iniciat la campanya amb la participació del conseller d'Agricultura, Joaquim Llena.

CiU va obtenir als últims comicis 7 representants, que el seu candidat, Isidre Gavín, confia ampliar per aconseguir una alcaldia que la federació va tenir durant dos anys. Gavín, que ha iniciat campanya amb una festa davant la seu del partit a l'avinguda Blondel, ha afirmat que el moment del canvi s'acosta a Lleida i que CiU l'afronta "amb il·lusió i responsabilitat". L’altre front que defensarà CiU és la Diputació de Lleida, l’única administració de pes de la Terra Ferma que ha governat aquesta legislatura.

Ismael Zapater s’ha posat al cadpavant de la llista del PP, que ha renovat aquest lloc després de 16 anys de la històrica Pilar Arnalot. A l'obertura de campanya, en un restaurant de la ciutat, Zapater ha subratllat que aspira a tenir responsabilitats de govern.

ERC continua confiant en Xavier Sàez, actual tintent d’alcalde i candidat dels republicans des de l’any 1991. Sàez diu que afronta la campanya amb l’objectiu d’incrementar el nombre de regidors, convertir-se en la tercera força política de la Paeria i en un partit clau per a la formació del govern.

Mentrestant, la candidata d’ICV, Mercè Rivadulla, s’ha mostrat convençuda que es reeditarà el tripartit municipal. De fet, ha advertit que els seus vots només sumaran forces en aquesta direcció.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut