Barcelona

El tripartit, d'acord a iniciar a la tardor el debat sobre la llei electoral catalana

Els socis del govern d'entesa estan d'acord que s'ha de començar a treballar en l'elaboració d'una llei electoral catalana. PSC, ERC i ICV presentaran una esmena per demanar que a la tardor es constitueixi la ponència parlamentària conjunta encarregada de redactar la futura llei electoral. CiU i Ciutadans han presentat per al pròxim ple de la cambra catalana diverses mocions instant la resta de grups a crear també la ponència.

Actualitzat
L'esmena del tripartit a la moció de CiU i Ciutadans proposarà que els diputats que participin en la ponència parlamentària treballin a partir de l'esborrany de llei electoral elaborat pel professor Josep Maria Colomer amb les recomanacions d'una comissió d'experts promoguda pel conseller de Governació, Jordi Ausàs, segons ha explicat la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó.

Convergència i Unió espera conèixer els detalls de la proposta del tripartit abans de decidir si accepten incorporar-la a la seva moció. La Federació Nacionalista ha remarcat la importància que la ponència tingui un "amplíssim suport parlamentari". Tot i que espera poder comptar amb els vots d'ERC, CiU remarca que també són necessaris els del PSC perquè per poder aprovar la futura llei electoral de Catalunya cal una majoria qualificada.

Ciutadans s'ha desmarcat de les declaracions de CiU i els ha instat a forçar l'obertura de la ponència, independentment del que decideixi el PSC.

D'altra banda, Ciutadans pel Canvi ha començat una recollida de firmes perquè Catalunya tingui una llei electoral pròpia. L'expresident Pasqual Maragall ha donat el seu suport a aquesta campanya, que preveu recollir, com a mínim, les 50.000 firmes necessàries perquè aquesta iniciativa legislativa popular entri al Parlament. Proposen, per exemple, que cada vot tingui un valor similar en tot el territori català i que hi hagi més o menys escons en funció de la participació.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut