Washington

El Tribunal Suprem dels Estats Units legalitza el matrimoni homosexual a tot el país

La decisió, que s'ha pres per cinc vots a favor i quatre en contra, obliga els catorze estats on encara està prohibida a permetre la unió de persones del mateix sexe

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem dels Estats Units ha dictaminat aquest divendres a favor de la legalització del matrimoni entre persones del mateix sexe a tot el país. Aquesta decisió històrica, presa amb cinc vots a favor i quatre en contra, anul·la la capacitat dels estats de prohibir les unions entre homosexuals.

El Suprem, doncs, estableix que el matrimoni homosexual és un dret constitucional als Estats Units, la qual cosa obliga els catorze estats del país on encara està prohibit a permetre que les persones del mateix sexe s'uneixin legalment.

Tres setmanes per a una possible reconsideració

La sentència no entrarà en vigor de seguida, perquè el Suprem dóna al demandant, que ha perdut el cas, tres setmanes per sol·licitar una reconsideració. El cas analitzat pel Suprem feia referència als estats de Kentucky, Michigan, Ohio i Tennessee, on es defineix el matrimoni com la unió d'un home i una dona. Aquests estats no han permès fins ara que les parelles del mateix sexe es casin dins les seves fronteres i també s'han negat a reconèixer els matrimonis d'aquest tipus formalitzats en altres estats del país.

Tan bon punt s'ha fet pública la sentència, centenars de persones s'han concentrat al voltant del Tribunal Suprem per celebrar la decisió dels jutges.

Obama celebra un "gran pas cap a la igualtat"

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha reaccionat ràpidament a la sentència del Suprem. En un missatge al seu compte de Twitter, ha celebrat que les parelles de persones del mateix sexe tinguin "el dret a casar-se, com qualssevol altres", un fet que ha definit com "un gran pas en la marxa cap a la igualtat".

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut