Pakistan

El Tribunal Suprem del Pakistan facilita la reelecció del general Musharraf

El Tribunal Suprem del Pakistan ha rebutjat gairebé tots els recursos contra la legitimitat de la presidència del general Pervez Musharraf. La decisió del Suprem permetrà a Musharraf dimitir de la direcció de les Forces Armades i iniciar un nou període presidencial com a civil, una de les principals demandes de l'oposició.

Actualitzat
Segons el fiscal general del Pakistan, el Tribunal Suprem ha desestimat cinc de les sis peticions que rebutjaven la validesa de la reelecció com a president de Pervez Musharraf. Les demandes de l'oposició consideraven que Musharraf no podia ser candidat a les eleccions presidencials del 6 d'octubre perquè també és cap de l'exèrcit.

El líder militar pakistanès va decretar l'estat d'emergència a començaments de novembre argumentant que la judicatura impedia la lluita antiterrorista.

Ara bé, Musharraf ha aprofitat aquesta mesura excepcional per depurar els jutges hostils de l'alt tribunal i nomenar-ne altres d'afins. El militar ha promès dimitir de cap de l'exèrcit una vegada es clarifiqui la seva reelecció com a president. Segons el mateix fiscal en cap, figura molt pròxima al general Musharraf, l'única petició acceptada pel tribunal serà analitzada aquest dijous.
Anar al contingut