Xile

El Tribunal Suprem de Xile atorga la llibertat provisional amb fiança a Fujimori mentre se'n decideix l'extradició

El Tribunal Suprem de Xile ha atorgat la llibertat provisional sota fiança a Alberto Fujimori. L'expresident peruà està detingut a Xile des del mes de novembre passat, acusat de corrupció i de violació dels drets humans al seu país. Els jutges de l'alt tribunal xilè han votat per una majoria de 4 a 1 a favor de donar la llibertat sota fiança a Fujimori, mentre se'n decideix el procés d'extradició. És per aquesta raó que, tot i disposar a partir d'ara de llibertat provisional, Fujimori no podrà sortir de Xile.

Actualitzat

El Tribunal Suprem de Xile ha concedit la llibertat sota fiança a l'expresident peruà Alberto Fujimori, que feia sis mesos que era a la presó de Santiago, mentre se segueix el procés per extradir-lo o no al Perú. L'ordre de llibertat està condicionada al fet que no pot abandonar territori xilè.

El tribunal de primera instància que tramita el procés d'extradició havia negat a Fujimori la llibertat provisional. El procés d'extradició va començar el mes de gener passat per 12 delictes, 10 per corrupció i 2 per violacions dels drets humans.

Alberto Fujimori va renunciar a la presidència del Perú per fax des de Tòquio, país al qual va fugir al novembre de l'any 2000.

Keiko Fujimori, la filla de l'expresident del Perú, que es va presentar com a candidata a les últimes eleccions peruanes, ha declarat que estava molt contenta i que viatjarà cap a Santiago de Xile per veure el seu pare.

Anar al contingut