València

El Tribunal Superior de Justícia valencià acorda el sobreseïment de la causa contra Francisco Camps

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha ordenat arxivar la causa oberta contra el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i els altres tres imputats en la trama valenciana del "cas Gurtel", l'entramat de presumpta corrupció que esquitxa el PP. Els magistrats, doncs, han estimat els recursos que han presentat Camps i els altres tres imputats. La resolució del tribunal no descarta l'existència dels vestits que es van regalar suposadament al president valencià, però sosté que no s'ha demostrat la relació entre aquests regals i l'adjudicació de contractes.

Actualitzat
La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha decidit el sobreseïment lliure de la causa oberta per un suposat delicte de suborn passiu contra el president de la Generalitat, Francisco Camps, i els altres tres imputats en el procés judicial en què s'investiga la trama valenciana del "cas Gürtel", en considerar que els fets no són constitutius de delicte.

La decisió, que encara es pot recórrer davant del Suprem, ha comptat amb el vot particular d'un dels magistrats, que entén que el sobreseïment només ha de recordar-se pel que fa al portaveu del PP a les Corts Valencianes i secretari general del PPCV, Ricardo Costa.

Tant Camps com el portaveu del PP a les Corts Valencianes i secretari general del PPCV, Ricardo Costa; l'exvicepresident del Consell i exconseller, Víctor Campos, i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret, també imputats en la causa, havien recorregut contra la decisió del magistrat instructor que considerava que els fets podien ser constitutius de suborn impropi passiu.

Les reaccions a la decisió de l'alt tribunal valencià no s'han fet esperar i el líder del PP, Mariano Rajoy, s'ha mostrat satisfet i ha felicitat Camps des de Santiago de Compostel·la, on assistia a un acte del PP gallec.

Tancada, de moment, una de les tres parts del "cas Gürtel"

L'arxiu de la causa contra Francisco Camps tanca, almenys de moment, una de les tres parts de la investigació del "cas Gürtel". Els socialistes han anunciat que presentaran un recurs contra Camps al Tribunal Suprem perquè creuen que les responsabilitats polítiques són evidents.

Mentrestant, el Tribunal Suprem continua investigant la part de la causa relativa als aforats estatals, el senador i extresorer del PP, Luis Bárcenas, i el diputat Jesús Merino. Per a tots dos, l'alt tribunal va demanar la setmana passada el suplicatori perquè se'ls aixequi la immunitat que tenen com a parlamentaris i se'ls pugui continuar processant pels delictes de suborn i frau fiscal.

El Suprem porta aquesta part del cas des del juny, però del gruix de la investigació se'n continua fent càrrec el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que investiga, per exemple, la implicació d'alcaldes, com el de Boadilla del Monte, en llibertat sota fiança.

El president de la sala social del Suprem, Gonzalo Moliner, aposta perquè un sol tribunal assumeixi tota la causa. I és que, si es "resol a trossos, probablement hi haurà incongruències, que poden arribar fins i tot al Tribunal Constitucional. Hi podria haver tal enfrontament entre tribunals, que es produís una situació estranya", ha assegurat Moliner.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut