Una aula d'alumnes de Primària
Madrid

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid suspèn el procediment d'ajudes per escolaritzar en castellà

Un total de 154 famílies (40 en aquest curs) han presentat al Ministeri una sol·licitud per rebre les ajudes per a l'escolarització en castellà

Actualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha estimat un recurs de la Generalitat i ha demanat suspendre el procediment de les ajudes de 6.000 euros per escolaritzar en castellà que preveu la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE), fins que es resolguin el recurs i el conflicte de competències presentats per l'executiu català davant del Tribunal Constitucional (TC).

La providència de la secció sisena de la sala Contenciosa Administrativa atén la petició de suspensió fins que el TC resolgui el conflicte i emplaça a "informar-se sobre l'estat de tots dos processos constitucionals cada tres mesos". El TC va admetre a tràmit l'abril del 2014 un recurs d'inconstitucionalitat contra diversos preceptes de la LOMCE i el novembre del mateix any un conflicte positiu de competències per la disposició de la llei que regula el reconeixement de la compensació dels costos d'escolarització en castellà.

Un total de 154 famílies (40 en aquest curs) han presentat al Ministeri una sol·licitud per rebre les ajudes per a l'escolarització en castellà, de les quals 50 s'han estimat favorablement. La Generalitat les ha recorregut totes; un d'aquests recursos és el que ha estimat el TSJM.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut