Barcelona

El Tribunal Superior de Catalunya sentencia que la granja de micos de Camarles és completament legal

L'empresa que gestiona la granja de micos de Camarles ha guanyat la batalla judicial amb l'Ajuntament de la localitat sobre el manteniment de la seva activitat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha considerat que la retirada de llicències a l'empresa per part de l'Ajuntament no va ser ajustada a la llei. En una sentència ferma, la màxima instància judicial rebutja una decisió anterior de l'Audiència de Tarragona i considera que l'empresa pot continuar important macacos de l'illa Maurici i preparar-los per exportar-los a laboratoris d'arreu d'Europa.

Actualitzat

La cria de macacos en una granja situada enmig d'una finca d'oliveres de Camarles és completament legal. Així ho ha sentenciat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de forma ferma. Aquest tribunal dóna la raó a l'empresa, en un llarg contenciós sobre la legalitat de les llicències, atorgades primer i anul·lades després per l'Ajuntament de Camarles.

Mentre que la Generalitat i el moviment local contra la granja volen analitzar la sentència abans de pronunciar-se, l'Ajuntament dóna per fet que no hi ha res a fer i el poble haurà de conviure amb la polèmica activitat. Abans d'aquesta sentència n'hi havia una altra que va permetre a l'empresa mantenir l'activitat mentre no es dictava la sentència definitiva.

En l'actualitat, la granja acull 600 macacos procedents de l'illa Maurici. Tots seran destinats a laboratoris d'investigació mèdica i farmacològica, del centre i nord d'Europa. La granja es va instal·lar fa tres anys a Camarles, davant de l'oposició de l'Ajuntament i d'una plataforma ciutadana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut