Virginia López Negrete, advocada de Manos Limpias, al judici pel "cas Nóos"
Virginia López Negrete, advocada de Manos Limpias, al judici pel "cas Nóos"
Palma

El tribunal rebutja expulsar Manos Limpias del judici pel "cas Nóos"

El tribunal considera que la investigació contra el sindicat està en fase embrionària i emplaça la seva decisió final a quan presenti la sentència definitiva pel "cas Nóos"

RedaccióActualitzat

El tribunal de l'Audiència de Palma que jutja els acusats pel "cas Nóos" ha rebutjat la petició de la defensa d'Iñaki Urdangarin i Diego Torres d'expulsar de la causa Manos Limpias. D'aquesta manera, el sindicat continuarà com a acusació popular en el judici i, amb ells, l'acusació contra la infanta Cristina.

El tribunal considera que la investigació contra el sindicat està en fase embrionària i emplaça la seva decisió final, respecte a aquest tema, a quan presenti la sentència definitiva pel "cas Nóos".

Les crítiques pel paper de Manos Limpias arran de les investigacions de l'Audiència Nacional contra Ausbanc i el sindicat per presumptes extorsions a entitats bancàries van fer que la presidenta del tribunal, Samantha Romero, ja aquest dimecres exigís "rigor" perquè "no hi ha una sentència ferma contra ningú". I va etzibar: "S'ha de respectar el principi de presumpció d'innocència."

En la mateixa línia, la magistrada diu ara que no hi ha lloc per a un pronunciament "anticipat" i en aquest sentit conclou que "no afegiré res" a la resolució del passat 29 de gener, quan el tribunal va acordar que la infanta continués al banc dels acusats i va rebutjar, per tant, que se li apliqués la denominada "doctrina Botín".

En la sessió de dimecres, les defenses d'Iñaki Urdangarin i de Diego Torres van demanar expulsar Manos Limpias. En canvi, la defensa de la infanta Cristina s'ha oposat a l'expulsió perquè prefereix que el judici continuï amb l'acusació popular.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut