La Haia

El Tribunal Penal Internacional investigarà Gaddafi per possibles crims contra la humanitat

El Tribunal Penal Internacional investigarà el líder libi, Moammar al-Gaddafi, i altres dirigents del règim per si s'han comès crims contra la humanitat durant la repressió que el govern ha aplicat arran de les revoltes que viu el país. Mentrestant, la comunitat internacional continua buscant una solució al conflicte, i el president veneçolà, Hugo Chávez, s'ha ofert a encapçalar una missió internacional de pau.

Actualitzat
La justícia internacional ha decidit apuntar contra el règim de Moammar al-Gaddafi i podria fer seure el dictador libi davant un tribunal. El fiscal en cap del Tribunal Penal Internacional, Luis Moreno Ocampo, ha anunciat en roda de premsa que s'obre una investigació per determinar si els membres del règim libi, amb Gaddafi al capdavant, són responsables de crims de guerra i lesa humanitat. 

Moreno Ocampo ha assegurat que Gaddafi tenia la responsabilitat "de fet" sobre els actes de repressió de les forces líbies contra els manifestants pacífics que van començar a mobilitzar-se a mitjans de febrer. Entre els responsables per ser investigats citats pel fiscal del TPI hi ha també els fills de Gaddafi, el seu ministre d'Afers Estrangers i diversos encarregats de la seguretat interna i personal del coronel libi. Ocampo ha dit que els afectats ja han rebut la notificació pertinent.

També ha advertit que les forces opositores, armades, seran igualment investigades si es constata que també han comès crims, i ha puntualitzat que no hi pot haver impunitat a Líbia.

La comunitat internacional continua treballant contra rellotge per intentar buscar una solució al conflicte gairebé de guerra civil que viu Líbia, i no es descarta la possibilitat d'establir una zona d'exclusió aèria, que comportaria, per tant, una intervenció militar estrangera al país.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut