Valtonyc, en una imatge del 28 de març (ACN)
Valtonyc, en una imatge del 28 de març (ACN)

Valtonyc desmenteix que el Tribunal d'Estrasburg hagi rebutjat cap petició seva

RedaccióActualitzat

El cantant de rap Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtonyc, acaba de negar, en un missatge publicat a Twitter, que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) hagi rebutjat la seva petició d'endarrerir el seu ingrés a presó.

 

 

Es tracta del primer missatge que Valtonyc fa a Twitter des que és fora d'Espanya.

Diverses informacions, que citaven fonts pròximes al TEDH, asseguraven que aquest havia rebutjat la petició de Valtonyc de retardar l'ingrés a presó ordenat per l'Audiència Nacional.

El cantant, en canvi, assegura en el seu missatge que "encara no s'ha presentat cap recurs a Estrasburg", en referència a la ciutat on el TEDH té la seu.

Arenas va ser condemnat a tres anys i mig de presó per l'Audiència Nacionalque el considera autor dels delictes d'amenaces, injúries greus a la Corona i enaltiment del terrorisme per algunes de les lletres de les seves cançons. El cantant va recórrer, però la pena va ser ratificada pel Tribunal Suprem.

 

Valtonyc és actualment a Bèlgica, on espera ser citat per les autoritats d'aquest país a partir de l'ordre nacional, europea i internacional de cerca i captura dictada per l'Audiència Nacional.

Abans de marxar d'Espanya el 23 de maig, Valtonyc ja va intentar obtenir la suspensió de la pena recorrent al Tribunal Constitucional, que no va admetre a tràmit la seva petició.

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió
Anar al contingut