Artur Mas, durant un Consell Nacional del PDeCAT, aquest novembre (Reuters)
Artur Mas, durant un Consell Nacional del PDeCAT, aquest novembre (Reuters)
Madrid

El Tribunal de Comptes dona per coberta la fiança de 5,2 milions pel 9N

Amb el pagament de 144.000 euros, Artur Mas i els altres condemnats per la consulta del 2014 ja han ingressat gairebé 3 milions d'euros i cobririen la resta amb immobles de la seva propietat

RedaccióActualitzat

Nou ingrés al Tribunal de Comptes de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i els altres ex-alts càrrecs condemnats per l'organització del 9N. Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau han pagat 144.588 euros a la caixa de dipòsits del Tribunal de Comptes.

Amb aquest, ja han consignat 2,9 milions d'euros de la fiança de 5,2 milions que els va imposar l'organisme, que creu que aquesta és la quantitat de diners públics que van destinar a la consulta del 2014.

Segons algunes fonts, Mas considera que ja està "íntegrament garantida" la liquidació de la fiança. Aquest divendres al matí tenen previst presentar un escrit al Tribunal de Comptes per acreditar-ho.  

A més de l'efectiu, Mas, Ortega, Rigau, Homs i el també exconseller Jordi Vilajoana han aportat, de forma voluntària, patrimoni seu com a garantia. Amb aquesta decisió, han volgut preservar el patrimoni dels càrrecs tècnics i de confiança que també havien de fer front a la fiança.

Ara, el Tribunal de Comptes analitza la informació dels immobles que van aportar per si no arribaven a cobrir la fiança. La setmana que ve, l'ens fiscalitzador ha de dir si dona per bons aquests avals o si els embarga béns fins a la celebració del judici.

Mas, Ortega, Rigau i Homs consideren totalment injustificada la fiança perquè al·leguen que no hi ha haver malversació ni cap infracció comptable. Segons Mas, del total del cost del 9N, tres milions corresponen a 7.000 ordinadors que es van destinar a les escoles.

La setmana passada, Mas també va explicar que havia aconseguit gairebé la meitat de la fiança gràcies a les aportacions a la "caixa de solidaritat".

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut