Artur Mas votant amb la seva dona a la consulta del 9N (ACN)
Artur Mas votant amb la seva dona a la consulta del 9N (ACN)

El Tribunal de Comptes citarà Mas pel 9N "en els propers nou dies"

Ni l'expresident de la Generalitat ni els altres implicats que han rebut la citació compareixeran davant del tribunal, sinó que ho faran els seus advocats

Actualitzat

El Tribunal de Comptes ha citat l'expresident de la Generalitat Artur Mas perquè comparegui "en els propers nou dies" per l'organització de la consulta del 9 de novembre del 2014. Ho ha explicat el mateix Mas en una entrevista a 8TV, en la qual ha detallat que ha rebut la citació aquest mateix dijous.

L'expresident de la Generalitat ha explicat que s'ha notificat a "deu implicats més", entre els quals hi ha els exconsellers Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau. Segons Mas, cap d'ells compareixerà físicament davant del tribunal, sinó que ho faran els seus advocats en el seu nom perquè "està permès fer-ho així".

"Això significa que s'inicia el judici en el Tribunal de Comptes, que d'aquí uns mesos dirà si creu que som o no som responsables dels diners" invertits en la consulta del 9N, ha assenyalat Mas, que ha insistit que en cap cas ha malversat. En aquest sentit, ha avançat que recorreran "a altres instàncies" si finalment se'ls condemna per aquesta causa, per la qual ja han dipositat fiances i avals.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut