Cristina Cifuentes esgrimint l'acta del màster (EFE)
Cristina Cifuentes esgrimint l'acta del màster (EFE)
Madrid

El tribunal d'avaluació del treball del màster de Cifuentes no s'hauria reunit mai

Cifuentes hauria inflat el nom del màster per afegir a "Curs superior d'administració pública" la cua de "i direcció d'empreses"

Actualitzat

Les explicacions que va donar Cristina Cifuentes sobre l'obtenció del seu màster s'enfronten aquest dijous a nous detalls que contradiuen la seva versió. La presidenta de la Comunitat de Madrid exclamava, amb contundència esgrimint l'acta a la mà, que no havia comès "ni falsedat, ni falsificació" en els documents que acrediten la titulació. El Diario.es i El Confidencial aporten aquest dijous noves proves i testimonis que posen en dubte la validesa d'aquesta acta.

No només les firmes de l'acta de presentació del treball final de màster (TFM), almenys dues, són falses, sinó que, segons fonts del màster, mai van avaluar la presidenta ni el seu TFM, ni mai formar part de cap tribunal d'avaluació.

Segons aquest diaris digitals, les actes haurien estat fabricades el 21 de març del 2018 just després que Diario.es fes la primera denúncia sobre la modificació de les notes. Les professores que firmen l'acta no es van reunir ni els 2 de juliol del 2012 per avaluar el TFM, com sosté Cifuentes i la Universitat Rey Juan Carlos (URJC), ni mai, segons fonts de l'Institut de Dret Públic (IDP) del centre universitari, que segons els diaris digitals, són responsables de la titulació.

 

Funcionaris i professors en el punt de mira

Les noves revelacions no només qüestionen la versió de Cifuentes; també apunten directament a professors, funcionaris i el rectorat de la Universitat Rey Juan Carlos, que, de moment, no han donat cap resposta.

Els mateixos digitals expliquen que el rector de la URJC, Javier Ramos, ha obert una informació interna sobre el cas i apunten que les professores i un representant del professor titular del màster s'haurien reunit aquest dimarts per pactar la versió conjunta i apunten que fins i tot "haurien parlat del color del vestit" que Cristina Cifuentes duia el dia de la presentació del seu TFM.

Sembla, segons apunten els mateixos diaris, que el temor dels funcionaris és que el cas passi als tribunals i els puguin acusar de falsedat documental, ja que la fiscalia ja està estudiant les querelles presentades per les associacions d'estudiants.

 

El nom del màster també és fals

La presidenta de la Comunitat de Madrid també hauria "inflat" el nom del màster, segons denuncia Diario.es

La denominació oficial era Curs Superior d'Administració Pública, però Cifuentes, en la seva biografia oficial, l'anomena màster en Administració Pública i Direcció d'Empreses.

 

 

El diari digital, segons la font d'un professor del màster en qüestió, explica que la matèria no tenia res a veure amb la direcció d'empreses sinó amb la "formació de directius superiors dotats de capacitat creativa i preocupats pel rendiment, mitjançant la comunicació de conceptes i el desenvolupament de les habilitats necessàries per a la gestió pública", sempre centrat en l'àmbit públic i no privat.

ARXIVAT A:
Corrupció
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut