San Francisco

El Tribunal d'Apel·lació manté la suspensió del veto migratori de Trump

El president respon a la decisió judicial i, en una piulada en to amenaçador, proclama: "Ens veiem als tribunals"

Actualitzat

El Tribunal d'Apel·lacions dels Estats Units ha rebutjat el recurs de l'administració Trump i manté la suspensió al veto migratori imposat pel president, Donald Trump, als refugiats i a ciutadans de set països de majoria musulmana. Després que el tribunal hagi tornat a rebutjar la petició del govern de Trump, la batalla legal continuarà al Tribunal Suprem.

Almenys això és el que fa pensar la reacció de Trump. En una piulada amb to desafiant, i escrita en majúscules, el president dels EUA adverteix que "la seguretat de la nació està en joc" i proclama: "ens veiem als tribunals":

 

L'ordre de Trump suspenia durant 120 dies el programa d'acollida de refugiats dels Estats Units, o indefinidament en el cas del sirians. A més, aturava durant 90 dies l'emissió de visats per a ciutadans de set països de majoria musulmana: Líbia, el Sudan, Somàlia, Síria, l'Iraq, l'Iran i el Iemen.

En resposta a la petició dels estats de Washington i Minnesota, el jutge federal James Robart va ordenar la setmana passada suspendre l'ordre temporalment governamental. Aprofitant la suspensió temporal del decret, els ciutadans dels països afectats s'han apressat a viatjar als Estats Units amb els visats que ja havien processat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut