Montoro, en una sessió al Congrés dels Diputats (EFE)
Montoro, en una sessió al Congrés dels Diputats (EFE)
Madrid

El Tribunal Constitucional tomba l'amnistia fiscal del govern del PP del 2012

La decisió no té cap efecte sobre els expedients dels contribuents que ja han regularitzat la seva situació

Actualitzat

El Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucional l'amnistia fiscal aprovada pel govern del PP el març de 2012. La decisió, que s'ha pres per unanimitat, no té cap efecte sobre els expedients dels contribuents que ja han regularitzat la seva situació amb Hisenda.

El recurs el van presentar 50 diputats del PSOE contra la disposició addicional primera del Reial Decret llei 12/2012, de 30 de març, que introduïa diverses mesures tributàries i administratives dirigides a la reducció del dèficit públic. En el recurs, es defensava que la normativa afavoreix els defraudadors perquè se'ls permetia regularitzar la seva situació fiscal amb un pagament del 10% del valor dels béns (per a rendes superiors a 100.000 euros), mentre que els contribuents complidors paguen el 43%.

En aquesta regularització fiscal s'hi han acollit personalitats públiques investigades als tribunals, com diversos membres de la família Pujol, l'extresorer del PP Luis Bárcenas, l'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato o l'exsecretari general del PP madrileny Francisco Granados.

En el seu dia, Hisenda va xifrar en 30.000 els espanyols que van acollir-se a aquest model retributiu, dirigit a recuperar diner ocult fora del país.

 

Anar al contingut