Un vídeo de càmera oculta del "Daily Mirror" va revelar que la duquessa de York acceptava suborns. (Foto: YouTube)
Un vídeo de càmera oculta del "Daily Mirror" sobre la duquessa de York. (Foto: YouTube)
Madrid

El Tribunal Constitucional declara il·legal l'ús de la càmera oculta en periodisme

El Tribunal Constitucional ha declarat il·legal l'ús de la càmera oculta en l'àmbit periodístic. L'alt tribunal s'ha pronunciat per primera vegada sobre aquesta qüestió arran de la denúncia d'una esteticista i naturista, enregistrada a casa seva per una periodista que es va fer passar per clienta. La gravació, un projecte de Canal Mundo que va emetre el programa de Canal 9 "P.V.P.", va servir per il·lustrar una tertúlia sobre falsos professionals del món sanitari. Durant el programa es va revelar que l'esteticista tenia una condemana per haver exercit de fisioterapeuta sense ser-ho.

RedaccióActualitzat
El Constitucional ha considerat que no es pot fer servir càmera oculta, independentment de la rellevància pública que tingui la persona objectiu de la investigació. La justícia destaca que, amb la càmera oculta, la persona no va poder exercir el dret a decidir si consentia que es divulgués una informació que l'identificava "plenament".

A més, remarca que és "patent" que una conversa que es va tenir en un lloc destinat a garantir la discreció, com és el cas de la consulta d'un especialista, "pertany a l'àmbit de la intimitat". I afegeix que la càmera oculta és un recurs que es fonamenta en "l'engany que el periodista despelga per accedir a un àmbit reservat" de la persona afectada.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut