Cristóbal Montoro i Pablo Llarena
Cristóbal Montoro i Pablo Llarena
Schleswig-Holstein

El tribunal alemany reclama a Llarena l'informe de Montoro sobre malversació de l'1-O

El tribunal de Schleswig-Holstein ha demanat la informació arran d'una petició de la defensa de Puigdemont

RedaccióActualitzat

El tribunal de Schleswig-Holstein ha reclamat al jutge Pablo Llarena l'informe de Montoro sobre la suposada malversació de l'1-O. La justícia alemanya, que ha de decidir les properes setmanes sobre l'entrega de Carles Puigdemont a Espanya, ha reclamat els documents en què l'exministre exposava que no hi va haver malversació de fons públics pel referèndum.

A finals d'abril, Llarena va demanar a Montoro que aclarís en què basava les seves declaracions a la premsa -i, abans, en seu parlamentària-, en què assegurava que no s'havien gastat diners públics per al referèndum.

L'exministre popular li va respondre en un informe que si hi va haver malversació només podria haver-se fet falsificant documentació, perquè la comptabilitat oficial no ho reflectia. Montoro també defensava que quan s'han detectat sospites d'indicis de delicte, s'ha informat "amb la deguda diligència" les autoritats judicials.

Després de rebre l'informe d'Hisenda, Llarena va dictar una interlocutòria en què afirmava que les dades que li havia entregat Montoro coincidien amb els indicis de malversació recollits en la seva investigació contra el govern Puigdemont.

Petició de la defensa de Puigdemont

La petició del tribunal de Schleswig-Holstein, via fiscalia, a la justícia espanyola es fa a iniciativa dels advocats de Puigdemont i respon a l'interès de conèixer els fets que podrien sostenir l'acusació de malversació, en cas que finalment pugui ser entregat a Espanya per aquest delicte, després que Alemanya ja rebutgés fer-ho per rebel·lió.

 

 

La defensa de Puigdemont va reclamar l'informe perquè el Suprem havia al·legat a la justícia alemanya que "no tenia resposta" del govern espanyol sobre el delicte de malversació.

Després d'informar de l'existència de l'informe, els advocats de Puigdemont encara no han presentat les seves al·legacions contra l'extradició.

Per tant, la decisió sobre si Carles Puigdemont ha de ser extradit o no a Espanya s'allargarà i difícilment arribarà abans de finals de mes.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontRebel·lióMalversacióProcés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut