Carles Puigdemont durant l'entrevista a TV3
Carles Puigdemont durant l'entrevista a TV3

El tribunal alemany rebutja una nova petició de la fiscalia d'ingressar Puigdemont a presó

La fiscalia alemanya torna a demanar l'extradició de Puigdemont, que el tribunal ara haurà d'estudiar

Actualitzat

El tribunal de Schleswig-Holstein, al nord d'Alemanya, ha rebutjat la petició de la fiscalia alemanya de reingressar Carles Puigdemont a la presó per risc de fuga i ha decidit mantenir-li les condicions de llibertat actuals. Els jutges encara han de decidir, però, sobre l'extradició a Espanya per rebel·lió, reclamada per Pablo Llarena del Suprem.

Aquesta decisió arriba després que la fiscalia ha tornat a demanar l'extradició i el reingrés de Puigdemont a la presó arran de les noves dades enviades per la justícia espanyola. En un comunicat, el tribunal ha fet públic que la fiscalia alemanya ha demanat una nova execució de l'euroordre, que el tribunal haurà d'estudiar.

Mentrestant, però, el tribunal ha rebutjat empresonar-lo. Considera que no hi ha "motius sòlids" davant la petició de la fiscalia per extradir-lo a Espanya que justifiqui el perill de fuga i li manté l'obligació de comparèixer un cop per setmana davant la policia de Berlín i la limitació de moviments en aquest estat.

Per tant, no hi ha hagut una decisió final sobre l'extradició, una decisió que podria prendre's a mitjans d'aquesta setmana o ajornar-se.

L'advocat de Carles Puigdemont ha fet una crida a la calma. Des de Twitter, Jaume Alonso-Cuevillas, ha assegurat que és habitual que fiscalia assumeixi la posició de l'Estat, però que és el tribunal qui decideix i que esperen resultats similars a Bèlgica.

 

La setmana passada el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va enviar una carta a la justícia alemanya per evitar "l'error d'interpretació de les autoritats belgues" respecte a la petició d'entrega de Carles Puigdemont.

Llarena defensava que la interlocutòria de processament contra Puigdemont és "equiparable" a una ordre de detenció espanyola i que, per tant, no cal que es dicti expressament.

El magistrat del Suprem va enviar l'aclariment l'endemà que la fiscalia belga rebutgés l'entrega a Espanya de Comín, Serret i Puig per errors i defectes de forma. L'argument de la fiscalia de Brussel·les va ser precisament que l'euroordre no estava basada en cap ordre de detenció espanyola.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés catalàRebel·lióMalversacióGovern empresonat
Anar al contingut