Bons resultats de les lletres del Tresor.
Bons resultats de les lletres del Tresor.
Madrid

El Tresor preveu emetre 65.000 milions nets el 2014, un 10% menys

Les necessitats de finançament de l'Estat per a aquest any es redueixen un 10%, gairebé 7.000 milions d'euros, fins als 65.000 milions nets.

RedaccióActualitzat

Les necessitats de finançament de l'Estat per a aquest any es redueixen un 10%, gairebé 7.000 milions d'euros, fins als 65.000 milions nets. És l'estratègia del Tresor que ha donat a conèixer el seu secretari general, Íñigo Fernández de Mesa. Pel que fa a les emissions brutes, pugen a més de 240.000 milions d'euros.

Segons ha explicat De Mesa, al llarg del 2014 el Tresor haurà d'afrontar més venciments de deute, malgrat que la xifra pressupostada de dèficit de l'Estat és inferior.

Durant aquest exercici, el Tresor no canviarà les seves modalitats de finançament, i pretén cobrir la majoria de les necessitats mitjançant les subhastes ordinàries de bons i obligacions, tot i que amb l'opció de convocar subhastes extraordinàries fora del calendari restringides a creadors de mercat,

De Mesa ha destacat la reducció dels costos de finançament d'Espanya al llarg del 2013, el segon millor any des de la creació de l'euro en termes de prima de risc, que ha estat en una mitjana de 245 punts bàsics. El secretari general del Tresor confia que la prima de risc mantingui aquesta tendència al llarg del 2014, tot i que ha afegit que el que realment importa és que tingui  impacte en el finançament del sector privat.

Precisament avui la prima de risc se situava en els 190 punts bàsics, un nivell que no es veia des de l'abril del 2010, mentre que la rendibilitat baixava al 3,78%, la més baixa des del desembre del 2009.

Anar al contingut