Imatge del vaixell rus atrapat a l'Antàrtida. (Foto: EFE)
El vaixell d'investigació havia sortit de Nova Zelanda el 28 de novembre. (Foto: EFE)
Antàrtida

El trencaglaç xinès que va rescatar el vaixell rus atrapat a l'Antàrtida queda també encallat

El "Xue Long" (drac de gel) va traslladar els passatgers del vaixell rus fins a un vaixell australià a última hora de dijous, després que un dels seus helicòpters els evacués des del lloc on estaven atrapats.

RedaccióActualitzat

El trencaglaç xinès que va ajudar a rescatar els 52 passatgers d'un vaixell rus atrapat a l'Antàrtida s'ha quedat encallat. El "Xue Long" (drac de gel) va traslladar els passatgers del vaixell rus fins a un vaixell australià a última hora de dijous, després que un dels seus helicòpters els evacués des del lloc on estaven atrapats.

Ara, el vaixell xinès dubta que pugui avançar pel mig del gel, segons ha informat l'Autoritat de Seguretat Marítima Australiana (AMSA). "Intentarà maniobrar pel gel quan les condicions millorin, durant les primeres hores del 4 de gener", ha precisat.

El trencaglaç australià que trasllada els passatgers rescatats es mantindrà a l'espera a mar obert "com a mesura de precaució", segons ha informat l'AMSA. Estava previst que el vaixell tornés a la seva base de l'Antàrtida per reabastir-se abans de portar els rescatats cap a Austràlia.

El rescat dels 52 passatgers, entre científics i turistes, es va fer per grups en helicòpter i es va allargar més de cinc hores. L'operació es va haver d'aturar en diverses ocasions a causa de les condicions meteorològiques adverses.

El cap de l'expedició va penjar dos vídeos a Twitter amb les primeres imatges del rescat.

 

 

El vaixell d'investigació havia sortit de Nova Zelanda el 28 de novembre per commemorar el centenari del viatge a l'Antàrtida liderat per l'explorador australià Douglas Mawson, però va quedar atrapat en el gel el 24 de desembre a unes 100 milles nàutiques a l'est de l'estació francesa Dumont d'Urville.

Anar al contingut