El grup de l'ONU que va demanar la llibertat dels presos acusa Espanya d'"atacs agres"
Els nou líders independentistes empresonats, amb els altres tres processats, l'últim dia de judici al Tribunal Suprem

Com serà el trasllat dels presos independentistes a Catalunya

Els nou dirigents independentistes arribaran dimecres: mentre el trasllat dels homes es farà per etapes, les dones faran el viatge directe

Actualitzat

Institucions Penitenciàries ja ha confirmat el trasllat dels presos a Catalunya. Després d'obtenir el vistiplau del Tribunal Suprem i seguint la petició formulada per les defenses, el trasllat ha començat aquest dilluns a la tarda.

Segons el Ministeri de l'Interior, el trasllat dels homes es farà en diverses fases, tal com ja va passar en l'anterior ocasió. S'espera que de Soto del Real vagin fins a la presó de Valdemoro, totes dues a Madrid.

Els homes, en tres dies

Els presos que són a Soto del Real, és a dir, els homes, sortiran dimarts del centre penitenciari de Valdemoro per dirigir-se cap a Catalunya, però faran nit a la presó de Zuera, a Saragossa. Dimecres arribaran a Catalunya.

En aquest recorregut per etapes, a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, els portarà la Guàrdia Civil a la presó de Brians 2.

Allà se'n faran càrrec els Serveis Penitenciaris de la Generalitat, i els Mossos els portaran tots set a Lledoners, on ja van estar durant mig any abans del judici.

 

Les dones, dimecres

En el cas de les dones, en canvi, s'espera que dimecres vagin directes fins a Catalunya sense fer nit a Saragossa.

El pas a mans dels Mossos també serà a Brians 2, i després a Dolors Bassa la portaran a la presó del Puig de les Basses i a Carme Forcadell a la de Mas d'Enric, on ja van estar-s'hi uns mesos.

 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut