Reus

El Trapezi supera una edició polèmica amb menys espectadors, espectacles i programadors internacionals

La Fira Internacional de Circ de Catalunya ha portat a Reus una trentena de propostes de les quals han gaudit unes 80.000 persones. Els organitzadors ja pensen innovacions per al certamen de l'any que ve, quan celebri la majoria d'edat.

RedaccióActualitzat
Reus ha viscut un cap de setmana intens de circ gràcies a una nova edició del Trapezi. Unes 80.000 persones han gaudit d'una trentena d'espectacles de 24 companyies arribades de diferents punts de la geografia europea.

La qualitat artística de les propostes i el bon nivell de públic, malgrat no arribar als 100.000 espectadors d'edicions passades, han fet esvair per uns dies les picabaralles prèvies a la fira.

Els dubtes sobre el compromís del consistori reusenc i la Generalitat amb el Trapezi i un seguit d'acomiadaments han fet trontollar la seva celebració fins a última hora, només tres setmanes abans de la data d'inauguració, i fet sorgir una plataforma formada per membres del món del circ i la cultura que reclama un Trapezi digne.

Tot plegat ha fet que aquesta sigui una edició amb menys companyies i espectacles i també amb una presència inferior de programadors internacionals. Els organitzadors diuen que en prenen nota i que esperen corregir-ho de cara a l'any que ve.

La fira compleix el 2014 la seva majoria d'edat i es planteja canviar-ne el format per concentrar en menys dies les propostes artístiques o apostar per espectacles més atrevits i irreverents.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut