Només podran circular els vehicles que portin l'etiqueta de la DGT
Només podran circular els vehicles que portin l'etiqueta de la DGT
Barcelona

El transport públic creixerà a l'àrea metropolitana quan hi hagi alta contaminació

La mesura es començarà a aplicar a partir de l'1 de desembre, amb l'objectiu de garantir la mobilitat als conductors dels 130.000 vehicles més contaminants, que no podran accedir a les rondes

RedaccióActualitzat

El transport públic es reforçarà a partir de l'1 de desembre, quan s'implantin restriccions de trànsit per episodis d'alta contaminació a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. A més, els autobusos disposaran de carrils addicionals d'accés a la capital catalana i els viatgers podran comprar un nou bitllet especial de menys d'un euro per viatge per aquests dies d'excés de pol·lució.

El metro, els autobusos, el tram, els ferrocarrils i les línies R1 i R4 de Rodalies de Catalunya augmentaran la seva oferta i ampliaran el servei d'hora punta els dies d'episodi de contaminació. També es reforçaran les línies dels autobusos interurbans amb uns 50 combois addicionals i s'habilitaran carrils especials per a autobusos a la B-23 i a la C-31 per accedir per la Gran Via.

L'objectiu és ampliar l'oferta per poder captar els conductors dels 130.000 vehicles més contaminants que no disposen d'una etiqueta ambiental de la DGT i que no podran accedir a les rondes de Barcelona en cas d'episodi de contaminació. S'ha de tenir en compte que cada dia circulen de mitjana 1,3 milions de vehicles.

 

 

Tampoc podran circular per les carreteres dels 40 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ni els turismes matriculats abans del setembre del 1997 ni les furgonetes matriculades abans de l'octubre del 1994. Són unes restriccions que s'aplicaran del dilluns al dijous, de 7 del matí a 8 del vespre. S'està pendent de com es resoldrà la situació els divendres perquè és un dia de molta mobilitat.

Justament per impulsar un canvi d'hàbits dels conductors, els dies d'episodi per contaminació es posarà a disposició dels viatgers una nova targeta, la T-aire, que per 1,80 euros permetrà fer dos viatges integrats per una zona. El govern es compromet a avisar en 48 hores de l'activació dels episodis de contaminació i recorda que en els últims anys se n'han declarat dos casos com a màxim en un any.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut