Florida

El transbordador Atlantis afronta la seva última missió espacial després de 25 anys d'història

Última missió espacial per a l'Atlantis. El transbordador espacial s'ha enlairat rumb a l'Estació Espacial Internacional per traslladar-hi nous materials per a les instal·lacions, situades a gairebé 400 quilòmetres de la Terra. L'enlairament s'ha fet aquest divendres des del centre espacial Kennedy a cap Canaveral, a Florida, als Estats Units. Durant la missió, que inclourà tres caminades espacials, els sis astronautes que viatgen a bord de l'Atlantis muntaran un laboratori rus de recerca a l'estació i substituiran les bateries d'hidrogen que alimenten el sistema energètic de l'estació solar.

Actualitzat
Aquesta missió durarà 12 dies i serà la darrera de l'Atlantis, que es retirarà després de 25 anys d'història i 32 viatges a l'espai.

L'últim viatge d'aquest mític transbordador també representarà el principi de la fi del programa espacial de la NASA, que acabarà aquest any amb els últims enlairaments dels altres dos transbordadors, el Discovery, que ho farà al setembre, i l'Endeavour, que ho farà al novembre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut