Àfrica

El tràfic il·legal d'ivori no para de créixer i posa en perill la supervivència d'elefants i rinoceronts

En 35 anys s'han perdut un milió d'exemplars d'elefants i la població de rinoceronts s'ha reduït un 90% en els últims 40 anys.

RedaccióActualitzat

El tràfic il·legal d'ivori va arribar a rècords històrics entre el 2011 i el 2013. Aquest dissabte més de 120 ciutats de tot el món han organitzat marxes per denunciar el comerç il·legal d'ivori i per reclamar més protecció per als elefants i rinoceronts.

I és que la demanda d'ivori i banyes de rinoceront no para de créixer als països asiàtics, i especialment a la Xina, el Vietnam i Tailàndia, que són els països que en consumeixen més.

Els proveeixen màfies que s'acaben beneficiant d'un negoci que genera centenars de milions d'euros anuals, una part dels quals retornen al continent africà com a font de finançament de grups terroristes i de les milícies armades del Sahel i l'Àfrica central.

Les xifres són aclaparadores. En 35 anys s'han perdut un milió d'exemplars d'elefants, i avui es calcula que en queden només 300.000. La població de rinoceronts s'ha reduït un 90%, en els últims 40 anys. Cada dia, els furtius acaben amb la vida de 96 elefants i 3 rinoceronts.

Si no canvien les condicions actuals, elefants i rinoceronts s'hauran extingit en menys de 10 anys. És l'advertiment de diverses associacions que denuncien l'extermini d'aquests animals per part dels caçadors furtius.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut