Ciclisme

El Tour de França demana als equips que retirin els corredors implicats en l'Operació Port

Els noms dels ciclistes Jan Ullrich, Ivan Basso, Joseba Beloki, Roberto Heras, Tyler Hamilton, Santiago Botero, Quique Gutiérrez, Santi Pérez i Francisco Mancebo, entre d'altres, figuren en el sumari de l'Operació Port contra el dopatge. El jutjat d'instrucció número 31 de Madrid ha aixecat el secret de sumari i, segons ha informat la cadena Ser, tots aquests ciclistes haurien estat clients del metge Eufemiano Fuentes, un dels principals implicats en la trama de dopatge. L'organització del Tour ha demanat els equips participants que retirin els corredors implicats en aquesta trama de doptage.

Actualitzat

Continua el terratrèmol pel dopatge al món del ciclisme a les portes del Tour de França. Ja se saben els noms i els cognoms d'alguns ciclistes implicats. Jan Ullrich, Ivan Basso i Joseba Beloki figuren en el sumari de l'Operació Port, que investiga una trama de dopatge a l'esport espanyol. Entre els 50 esportistes involucrats, hi ha tots tres ciclistes, que haurien estat clients del metge Eufemiano Fuentes, l'encarregat de programes de dopatge. És la primera informació que s'ha sabut un cop el jutjat d'instrucció número 31 de Madrid ha aixecat el secret de sumari, just dos dies abans que comenci el Tour de França. Entre altres ciclistes també hi ha Tayler Hamilton, Santiago Botero, Quique Gutiérrez, Santi Pérez i Francisco Mancebo.

L'organització del Tour espera que els equips ciclistes que han de participar en la prova retirin els corredors implicats. Per la seva banda, els equips es reuniran per segona vegada per valorar aquesta petició.

El TAS autoritza la participació de l'equip Astana-Würth

D'altra banda, el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport ha autoritzat l'equip Astana-Würth, antic Liberty Seguros, a poder participar en la pròxima edició de la ronda francesa, que comença aquest dissabte a Estrasburg. L'equip espanyol havia rebut la recomanació dels organitzadors del Tour de no participar en aquesta edició per la seva presumpta implicació en l'Operació Port de lluita contra el dopatge que investiguen les autoritats espanyoles. El TAS, a través d'un comunicat, destaca que "no havent-hi cap informació oficial per part de les autoritats espanyoles, el fet de sancionar preventivament un equip que té llicència ProTour donada per l'UCI i sancionar indirectament els seus corredors, no es pot justificar només per les revelacions de la premsa espanyola".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut