Ciclisme

El Tour comença a Estrasburg, marcat per l'absència dels corredors vinculats a l'Operació Port

Les carreteres de França acolliran des d'avui la 93a edició del Tour. La cursa ciclista més prestigiosa del món busca successor a Lance Armstrong. Després de guanyar-la set anys seguits, el texà s'ha retirat. Tot indicava que els màxims favorits al relleu eren els homes que el van acompanyar el juliol passat al podi. Però ni Ivan Basso ni Jan Ullrich podran inscriure el seu nom en el palmarès del Tour. Han quedat fora de la cursa per la seva vinculació amb la trama de dòping massiu descoberta a Espanya. Francisco Mancebo, quart classificat, també està fora, igual que el cinquè, Alexander Vinokourov. El Tour 2006 comença sota sospita.

Actualitzat

Tot i l'absència dels nou ciclistes exclosos per la seva suposada implicació en l'Operació Port, entre ells Ullrich, Basso i Beloki, la llista de favorits al Tour 2006 presenta noms molt interessants abans de sortir d'Estrasburg.

Primer de tot, el ciclisme de l'est es pot reivindicar a la "Grande Boucle" amb homes com l'ucraïnès Jaroslav Popovitx, del Discovery. L'any passat va guanyar la Volta a Catalunya i la classificació dels joves del Tour, i al Discovery el situen com el successor de Lance Armstrong. Haurà de competir amb Denis Mentxov, guanyador l'any passat de la Volta a Espanya i de la Volta al País Basc, i Vladímir Karpets, que va guanyar la classificació dels joves del Tour en l'edició del 2004.

D'altra banda, tot i perdre molts efectius, els ciclistes espanyols i italians mantenen opcions. Alejandro Valverde, guanyador de la Lieja-Bastogne-Lieja, és la gran esperança espanyola després d'abandonar el Tour del 2005 per culpa d'una inoportuna lesió. I, en un Tour eminentment de muntanya, on es pujaran tots els colls mítics, cal anotar també els noms de dos escaladors: Carlos Sastre i Juanma Gárate. Una incògnita serà el resultat que pugui donar Iban Mayo, que de moment s'ha fet veure guanyant, aquest any, una etapa de la Dauphiné Liberé.

I pel que fa als italians, no hem d'oblidar Damiano Cunego, vencedor del Giro 2004 quan només tenia 22 anys. Levi Leipheimer, batejat per alguns com a "la fotocòpia d'Armstrong", i l'alemany Andreas Kloden són altres noms que caldrà observar. I, evidentment, el de l'esperança catalana, Joan Antoni Flecha. Lògicament, no està per guanyar la general, però sí per repetir la victòria d'etapa en el Tour del 2003.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut