Barcelona

El TNC tanca la temporada amb un avanç de les principals propostes del curs vinent

L'actor Sergi López donarà vida a 30 personatges diferents en l'espectacle "Non solum", que el Teatre Nacional de Catalunya ha programat per a la temporada que ve. És una de les propostes que ha avançat aquesta setmana el director artístic del TNC, Sergi Belbel. La temporada tindrà un espectacular inici, amb les obres franceses "Andromaque" de Jean Racine i l'espectacle de música i dansa "Sombreros", de Philippe Decouflé. També s'estrenaran dues obres del patrimoni cultural català, "Aloma" en format musical de la mà de la companyia Dagoll Dagom, i "La dama de Reus", una obra menys coneguda de l'autor Ambrosi Carrion. Totes dues traspassaran les portes del TNC amb gires per les principals ciutats catalanes.

Actualitzat
Les gires per Catalunya de "La plaça del Diamant" i "A la Toscana" han estat precisament un dels grans èxits de la temporada del Teatre Nacional de Catalunya. El TNC tanca la programació d'aquest any amb algunes sorpreses, entre elles el descens de quasi 25.000 espectadors a la seu del teatre, una davallada compensada per l'èxit d'aquestes gires i per l'increment de públic a la Sala Tallers, que s'ha equiparat, pràcticament, amb el de les altres sales. La suma de tot plegat fa que, per Belbel, el balanç general sigui positiu i no faci necessari replantejar la línia de programació prevista.

Precisament la Sala Tallers albergarà el curs vinent l'obra "de ritme frenètic i pur malabarisme escènic" de Sergi López. Una hora i quaranta minuts durant els quals l'actor de Vilanova interpretarà fins a 30 rols diferents. "Non Solum", que compta amb música de Pau Riba, es podrà veure entre el 9 i el 26 d'octubre.

A més de l'obra de Sergi López, entre la programació del TNC per a la temporada que ve hi figura una coproducció amb Dagoll Dagom per adaptar, per primera vegada al teatre, la novel·la "Aloma", de Mercè Rodoreda. Ho faran amb música de Alfonso Vilallonga i amb una adaptació del guionista Lluís Arcarazo que té en compte el text inicial i la revisió que en va fer anys més tard la mateixa escriptora. L'obra, amb la qual l'autora va aconseguir l'any 1937 el Premi Crexell, es tracta d'una peça intimista sobre la pèrdua de la infància, del pas a la maduresa i de l'assumpció del propi destí

El TNC també continua apostant per recuperar el patrimoni literari català i reivindicar figures gairebé desconegudes per al gran públic. En aquesta ocasió ho fa amb "La dama de Reus", obra d'un dels dramaturgs més interessants de mitjans del segle XX, Ambrosi Carrion.

Entre les apostes per a la temporada que ve el TNC programa, per primera vegada, una obra de Jean Racine, "Andromaque", produïda pel Théâtre des Bouffes du Nord de París i dirigida per Declan Donnellan, que es desenvoluparà en francès. L'obra, estrenada el 1667, va donar gran fama a Racine com a dramaturg i és, juntament amb "Bérenice" i "Fedra", la tragèdia de Racine per excel·lència, amb herois commocionats per l'amor i passions fatals combinades amb subtrames polítiques. Per primera vegada es programarà també "Sombreros", de Philippe Decouflé. Serà el mes de setembre a la Sala Gran i es tracta d'un espectacle que utilitza la dansa contemporània amb tècniques de vídeo i que fusiona el llenguatge del moviment amb l'ideogràfic.

"La paz perpetua", de Juan Mayorga i produïda pel Centro Dramático Nacional i el Teatre de l'Abadia, és una altra de les obres del cartell, un text sobre el terrorisme i els límits de l'actuació de l'estat davant d'aquest fet, que es podrà veure en castellà a la Sala Petita del 2 al 12 d'octubre.

Per a la temporada que ve, el pressupost previst del TNC és de 15,2 milions d'euros, davant els 14,4 de 2007, any en el qual els ingressos generats van ascendir a 4,2 milions, segons ha explicat el seu administrador, Alfred Fort, que preveu que els ingressos seran d'uns 4,5 milions.
Anar al contingut