Barcelona

El TNC redueix el pressupost un 15% i obrirà temporada amb "El comte Arnau"

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) obrirà temporada amb dos autors catalans. A la Sala Gran es representarà "El comte Arnau", de Joan Maragall, mentre que a la Petita s'hi podrà veure "Una vella, coneguda olor", l'"òpera prima" de Josep Maria Benet i Jornet. En aquesta temporada el pressupost s'ha reduït un 15%, cosa que es tradueix en la programació de 15 obres, tres més que l'any passat. D'entre la programació, destaca el retorn de l'exitosa "Agost" i la tria de dos clàssics per parlar de la crisi: "El mercader de Venècia" i "Els baixos fons".

Actualitzat
Nombroses figures de l'escena catalana tornaran a actuar aquesta temporada al Teatre Nacional. El director artístic del TNC, Sergi Belbel, fa reviscolar "Una vella, coneguda olor", obra que Benet i Jornet va escriure quan tenia només 22 anys. Abans, i per obrir temporada, arriba "El comte Arnau", de Joan Maragall, amb direcció d'Hermann Bonnín.

Lluís Soler posarà veu a un altre clàssic català, "Canigó", de Jacint Verdaguer, mentre que Ramon Madaula es posarà a la pell del jueu Shylock a l'obra "El mercader de Venècia". També parlarà de la crisi, encara que des del punt de vista dels desnonats, "Els baixos fons", de Gorki, que en aquest cas posa en escena la directora Carme Portaceli.

El públic també tindrà l'oportunitat de tornara veure "Agost", el text de Tracy Letts que va arrasar la temporada passada.

"Mequinensa", inspirat en textos de Jesús Moncada, submergirà els espectadors en els paisatges de la novel·la "Camí de Sirga". I entre les propostes que ha destacat el director del TNC hi ha "El crim de Lord Arthur Saville", d'Oscar Wilde, una versió musical dirigida per Josan M. Segura.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut